Boxing Sport

Boksen is een vorm van HIIT training (High Intensity Interval Training). Bij een HIIT training wissel je periodes van zeer intensief sporten af met actieve rustperiodes. Een leuk feitje is dan ook dat je globaal 13 calorieën per minuutverbrand dat houd in 780 calorieën per training.

Hoewel veel mensen boksen als een mannensport zien, groeit het aantal dames dat bokst enorm. Dat is ook zeker begrijpelijk je krijgt er een betere conditie van, je spieren groeien, je verbrand veel vet, het is de snelste manier om strak in je vel te komen/blijven, maar het allerbelangrijkst het is een super leuke manier van trainen. Je sport niet alleen, maar je bent ook nog eens aan het leren.

De bokstraining varieert van techniek training, zaktraining, conditietraining, en eventueel sparren, maar dat is alleen voor de sporters die dat willen. Wel komen In alle boks trainingen techniek en conditie aan bod. Dit is vooral, omdat wij liefde hebben voor de sport boksen en daarom ook iedereen op een leuke gezellige manier deze mooie sport willen leren.