De sport

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai).

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het thaiboksen anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Jeugd

Ook voor kickbokslessen voor de jeugd kun je bij Days Gym terecht. Wij hebben 2 jeugdgroepen: voor de allerkleinsten is er een groep in de leeftijd van 5 tot en met 9 jaar en er is een groep voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Door het splitsen van de kickbokslessen voor de jeugd in deze leeftijdscategorieën kunnen de kinderen altijd met gelijkwaardige maatjes trainen en kan de trainer veel meer de aandacht geven die bij hen past. Dat is zeker voor de jeugd erg belangrijk omdat naast de technieken ook doorzettingsvermogen en assertiviteit aangeleerd wordt. Leden uit de jeugd stromen dan ook makkelijk door naar de volwassen groep als ze ouder worden. Wij hebben veel wedstrijdvechters, maar ook recreanten die al sinds kleins af aan bij ons kickboksen. Ook in de jeugd is er aandacht voor het wedstrijd vechten, maar alleen als het kind dat zelf wil en er aan toe is. Ze kunnen hiervoor geselecteerd worden en mogen op de woensdagen meetrainen in de wedstrijdgroep, waar ze goed voorbereid worden op wedstrijden. In Nederland mogen kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar meedoen aan competities op de mat en vanaf 10 jaar in de ring, dit is bepaald door de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

In de kickbokslessen voor de jeugd maken wij ook vaak gebruik van stagiairs van de opleiding MBO Sport en Bewegen. Dit omdat wij graag kansen willen bieden aan mensen die interesse hebben in het vak en hiermee ook extra aandacht kunnen geven aan onze jeugd.

De kickbokslessen voor de jeugd worden gegeven door Abdel op maandag van 18:00-19:00 en op vrijdag van 17:00 tot 18:00 voor de leeftijd 5-9 jaar. Op dinsdag- en vrijdagavond van 18:00-19:00 voor de leeftijd van 10-15 jaar . Op woensdagavond traint de selectie van 18:00-19:00. Wil je een keer meetrainen? Meld je dan aan voor een proefles.

Recreanten

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het kickboksen? Of ben je ook besmet geraakt met het kickboksvirus door alles wat je hierover in de media ziet? Bij Days Gym staan wij voor je klaar om jou de basistechnieken van het kickboksen te leren. In onze kickbokslessen voor beginners leggen wij jou deze op een rustig tempo uit. Ook werken aan je conditie en leren wij jou simpele kickbokscombinaties. Dit doen we op de bokszak, maar ook op elkaar en uiteraard krijg je van de trainer feedback en word je waar nodig gecorrigeerd. Het is, net als bij al onze andere trainingen, niet noodzakelijk om met een partner te komen. Er is namelijk altijd iemand met wie je samen kunt trainen op jouw niveau.

De kickbokslessen voor beginners worden gegeven door Clyde op dinsdagavond van 20:30-21:30  en op donderdagavond besteden we extra aandacht aan de traptechnieken van 20:00 tot 21:00. Wil je een keer meetrainen? Meld je dan aan voor een proefles. Bokshandschoenen zijn te leen en te koop in de gym.

Beheers je de kickbokstechnieken al heel goed, heb je een goede conditie en klaar voor the next level, dan mag je in overleg met de trainer ook meedoen met de kickbokslessen voor gevorderden. Let er wel op dat hier het tempo van de groep erg hoog ligt.

Kijk hier voor het overige aanbod aan kickbokslessen wat wij bieden.

Gevorderden

De kickbokslessen voor gevorderden worden gegeven in combinatie met de wedstrijdgroep. Het tempo van deze lessen ligt hoog. Voor het volgen van deze lessen is het belangrijk dat je de basistechnieken van het kickboksen goed beheerst, zodat je het tempo goed kunt volgen. Je leert verschillende kickboks combinaties. Doordat er ook wedstrijdvechters meetrainen leer je veel van elkaar. Tijdens de training voer je de oefeningen op je partner uit. De trainer loopt langs om je feedback te geven en waar nodig te corrigeren. Het is, net als bij al onze andere trainingen, niet noodzakelijk om met een partner te komen. Er is namelijk altijd iemand met wie je samen kunt trainen op jouw niveau. De kickbokslessen voor gevorderden worden gegeven door Dayon en Milton op maandag- en dinsdagavond van 19:00 tot 20:00.

Ben je nog niet zo ver met je kickbokstechnieken of wil je nog werken aan je conditie of gewoon op een rustig tempo trainen, dan kun je altijd meedoen aan de kickbokslessen voor beginners.

Kijk hier voor het overige aanbod aan kickbokslessen wat wij bieden.

Ladies Only

Dat kickboksen een sport voor mannen is, dat is natuurlijk al heel lang achterhaald. Days Gym was de eerste kickboksschool in Almere die het voor vrouwen mogelijk maakte om apart te trainen. Onze ervaring is, dat er veel vrouwen zijn die het prettig vinden om onder elkaar te trainen. Dit kan zijn vanuit geloofsovertuiging, maar soms ook omdat er tijdens deze lessen er een andere, meer ongedwongen sfeer heerst. Veel dames gebruiken het ook als opstap om daarna verder te trainen in de andere lessen. Welke reden jij ook hebt, bij Days Gym kun je op verschillende tijdstippen werken aan jouw conditie en je kickbokstechnieken. Wist je dat kickboksen de beste total body workout is? En dat je heel veel werkt aan je core (je taille). Je bent bij ons altijd welkom om te komen trainen, alleen, met je vriendin, zus of dochter. Heb je geen partner? Geen probleem. Er is namelijk altijd iemand met wie je samen kunt trainen op jouw niveau.

De kickbokslessen voor dames worden gegeven door Tisha en Natasja op de woensdag- en donderdagavond van 19:00 tot 20:00.

Kijk hier voor het complete lesrooster

Sparren

Bij Days Gym hebben we veel aandacht voor de wedstrijden. Onze vechters doen mee aan wedstrijden op verschillende niveaus zowel nationaal als internationaal. Daar komt heel veel bij kijken. Ze trainen op kickbokstechnieken, kracht en conditie. Ook persoonlijke ontwikkeling, mindset en voeding zijn belangrijke onderdelen van de training. Als je een wedstrijd gaat vechten moet je er op alle vlakken klaar voor zijn. Dit kun je oefenen door te sparren. Op woensdag is de vaste dag waarop er gespard wordt. Naast de aandacht vanuit de trainers is er binnen de wedstrijdgroep ook veel aandacht voor elkaar; Samen leren. Of je nu een zwaargewicht bent, A-klasse vechter of een Nieuweling door aan te passen aan elkaar, elkaar uit te dagen, te corrigeren en nieuwe dingen te leren helpen onze vechters elkaar naar een hoger plan. En dat kun je zien aan al onze vechters. Natuurlijk ben je welkom om te komen kijken naar onze vechters tijdens een gala.

In onze gym staat er ook een real life boksring. In deze boksring kunnen de vechters het gevoel ervaren net als in een wedstrijd en leren ze ook gebruik te maken van de ruimte en hun positie in de ring. Voor wedstrijden worden hier de laatste technieken geoefend op de pads.

Heb jij al ruime kickbokservaring, beheers jij de kickbokstechnieken heel goed en kun jij ook tegen een stootje? In overleg met de trainers kun je ook een keer mee sparren. De wedstrijdtrainingen voor de jeugd worden gegeven door Abdel op woensdag van 18:00 tot 19:00. De wedstrijdtrainingen voor volwassenen worden gegeven door Dayon en Milton op woensdag van 20:00 tot 21:00’

Kijk hier voor het complete lesrooster

Zaktraining

Tijdens onze zaktrainingen werken we aan kracht, conditie en techniek. De zaktrainingen variëren heel erg waardoor een zaktraining in de ochtend goed te combineren is met een training in de avond. Maar ook als je alleen voor de zaktraining komt ben je bij Days Gym aan het juiste adres. De zaktrainingen worden gegeven door Dayon op maandag, Clyde op dinsdag en donderdag en Abdel op zaterdag.

Kijk hier voor het complete lesrooster